Handelspolitik

от името на Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol, относно качеството на въздуха в община Ла Ойа де Буньол-Чива, област Валенсия, Испания

Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol
15 Supporters 15 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Вносителят на петицията заявява, че циментов завод, собственост на мексиканско многонационално дружество, който се намира в община Ла Ойа де Буньол-Чива, област Валенсия, произвежда цимент от 100 години. Освен това през последните две десетилетия в завода се изгарят различни градски и промишлени отпадъци (опасни токсични химични вещества) като гориво за производството на цимент с цел пестене на пари, които иначе заводът би похарчил за конвенционално гориво. Тези изключително токсични процеси се описват като „оползотворяване на отпадъци“. Освен вредата за околната среда вносителят на петицията счита, че този вид дейност създава явна опасност за общественото здраве, като води до значително увеличаване на белодробните, раковите, ендокринните, кожните и алергичните болести в областите, засегнати от отделяните при процеса на изгаряне на отпадъците газове.

Thank you for your support, Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol