Gesundheit

By Sindicato De Técnicos De Enfermería (Spain) on individual protection equipment for healthcare professional s on their fight against Covid 19

Sindicato De Técnicos De Enfermería Sae
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 6 days

Składający petycję wzywa PE, aby zwrócił się z pytaniem o sytuację dotyczącą braku regulaminowych materiałów sanitarnych, opóźnienia w dostawie i braku weryfikacji dostarczanych środków ochrony osobistej. Wzywa Ministerstwo Zdrowia i różne regionalne podmioty świadczące usługi w zakresie ochrony zdrowia, aby – stosownie do przynależnych im obszarów i kompetencji – udzieliły personelowi służby zdrowia odpowiedzi na temat niepewnej organizacji w obliczu kryzysu. Uważa, że opisane powyżej fakty stanowią radykalne naruszenie podstawowych praw pracowniczych. Ministerstwo Zdrowia dostrzegło związek między zakażonym personelem a brakiem materiałów. Jedną z przyczyn tego „wysokiego poziomu zakażeń” mogło być to, że personel był „nienależycie chroniony”.

Thank you for your support, Sindicato De Técnicos De Enfermería Sae

openPetition international