Zusammenleben

By R.M. (Slovak) on alleged violation of fundamental rights and freedoms of citizens by the Slovak government during the COVID-19 pandemic

R. M.
  1. Launched 30/06/2020
  2. Time remaining 9 months

Вносителят на петицията моли Европейския парламент да разследва процедурата на словашкия Парламент по отношение на гражданите, които са се завърнали на територията на Словашката република по време на пандемията от Covid-19. Той твърди, че условията на карантината са били непоследователни: както болните, така и здравите хора са били настанени заедно и е трябвало да плащат сами за това настаняване. Освен това той отправя искане за преразглеждане на мобилното приложение, което е било създадено, за да следи и наблюдава словашките граждани. Накрая той се оплаква от отказа на Словашката република да позволи на гражданите на Словакия да влизат на територията ѝ от 18 май 2020 г., понеделник, ако отказват да бъдат под обществена карантина, което той счита за абсолютно неприемливо през 2020 г., и отправя искане за публично извинение и обезщетение за всички тях.

Thank you for your support, R. M.

openPetition international