Zusammenleben

By R.M. (Slovak) on alleged violation of fundamental rights and freedoms of citizens by the Slovak government during the COVID-19 pandemic

Petitioner
42 Supporters 42 in European Union
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията моли Европейския парламент да разследва процедурата на словашкия Парламент по отношение на гражданите, които са се завърнали на територията на Словашката република по време на пандемията от Covid-19. Той твърди, че условията на карантината са били непоследователни: както болните, така и здравите хора са били настанени заедно и е трябвало да плащат сами за това настаняване. Освен това той отправя искане за преразглеждане на мобилното приложение, което е било създадено, за да следи и наблюдава словашките граждани. Накрая той се оплаква от отказа на Словашката република да позволи на гражданите на Словакия да влизат на територията ѝ от 18 май 2020 г., понеделник, ако отказват да бъдат под обществена карантина, което той счита за абсолютно неприемливо през 2020 г., и отправя искане за публично извинение и обезщетение за всички тях.

openPetition international