Zusammenleben

Petition No 0567/2020 by R.M. (Slovak) on alleged violation of fundamental rights and freedoms of citizens by the Slovak government during the COVID-19 pandemic 

R. M.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
42 Supporters 42 in Europäische Union
8% from 500 for quorum
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining > 2 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója kéri az Európai Parlamentet, hogy vizsgálja meg a szlovák parlament által azon polgárokra vonatkozóan elrendelt eljárást, akik a Covid19-világjárvány idején tértek vissza a Szlovák Köztársaság területére. Állítása szerint a karantén feltételei nem voltak következetesek: beteg és egészséges embereket együtt helyeztek el, és az ott-tartózkodás költségeit mindenkinek magának kellett fizetnie. Továbbá kéri, hogy vizsgálják meg azt a mobilalkalmazást, amelyet a szlovák állampolgárok nyomon követésére és ellenőrzésére vezettek be. Végül sérelmezi, hogy a Szlovák Köztársaság 2020. május 18-tól, hétfőtől kezdve nem engedte be az ország területére a szlovák állampolgárokat sem, ha nem voltak hajlandóak hatósági karanténban maradni, amit teljes mértékben elfogadhatatlannak tart 2020-ban, és nyilvános bocsánatkérést és kártérítést kér minden érintett számára.

Thank you for your support, R. M.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international