Zusammenleben

By R.M. (Slovak) on alleged violation of fundamental rights and freedoms of citizens by the Slovak government during the COVID-19 pandemic

R. M.
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składający petycję zwraca się do Parlamentu Europejskiego o zbadanie procedury słowackiego parlamentu wobec obywateli, którzy wrócili na terytorium Republiki Słowackiej podczas pandemii COVID-19. Twierdzi, że warunki kwarantanny były niespójne: zarówno chorzy, jak i zdrowi ludzie byli umieszczani razem i musieli samodzielnie opłacić pobyt. Ponadto wnioskuje o przegląd aplikacji mobilnej, która została stworzona w celu śledzenia i monitorowania obywateli Słowacji. Kończąc, skarży się na odmowę przez Republikę Słowacką wpuszczenia własnych obywateli na swoje terytorium od poniedziałku 18 maja 2020 r., jeśli nie zgodzili się na przebywanie w publicznej kwarantannie, co uważa za absolutnie niedopuszczalne w 2020 r. i żąda publicznych przeprosin oraz odszkodowań dla nich wszystkich.

Thank you for your support, R. M.

openPetition international