Zusammenleben

Petition No 0567/2020 by R.M. (Slovak) on alleged violation of fundamental rights and freedoms of citizens by the Slovak government during the COVID-19 pandemic

R. M.
  1. Launched 30/06/2020
  2. Time remaining 9 months

Lūgumraksta iesniedzējs lūdz, lai Eiropas Parlaments pārbauda procedūru, ko Slovākijas parlaments izmanto attiecībā uz iedzīvotājiem, kuri Covid-19 pandēmijas laikā atgriezušies Slovākijas teritorijā. Viņš apgalvo, ka karantīnas nosacījumi nav bijuši konsekventi: vienviet bija jāuzturas gan slimiem, gan veseliem cilvēkiem, turklāt uzturēšanās bija jāapmaksā viņiem pašiem. Vēl viņš lūdz pārbaudīt mobilo lietotni, kas izveidota, lai sekotu Slovākijas iedzīvotājiem un viņus uzraudzītu. Visbeidzot, viņš sūdzas par to, ka no 2020. gada 18. maija Slovākijas iestādes liedz valsts teritorijā ieceļot pašas Slovākijas valstspiederīgajiem, ja viņi atsakās dzīvot publiskas karantīnas apstākļos, ko viņš uzskata par 2020. gadā pilnīgi nepieņemamu prasību, un viņš prasa publisku atvainošanos un kompensāciju visām šīm personām.

Thank you for your support, R. M.

openPetition international