Zusammenleben

By R.M. (Slovak) on alleged violation of fundamental rights and freedoms of citizens by the Slovak government during the COVID-19 pandemic

R. M.
  1. Launched 30/06/2020
  2. Time remaining 9 months

Predkladateľ petície žiada Európsky parlament, aby preskúmal postup slovenského parlamentu voči občanom, ktorí sa počas pandémie COVID-19 vracajú na územie Slovenskej republiky. Tvrdí, že podmienky karantény boli neadekvátne: chorí aj zdraví ľudia boli umiestnení v spoločnej štátnej karanténe a za tento pobyt si museli sami zaplatiť. Okrem toho žiada preskúmanie mobilnej aplikácie, ktorá bola zavedená na sledovanie a monitorovanie slovenských občanov. Napokon sa sťažuje na to, že Slovenská republika zamieta svojim štátnym príslušníkom počnúc pondelkom 18. mája 2020 vstup na územie, ak odmietli pobyt v štátnom karanténnom zariadení, čo považuje v roku 2020 za absolútne neprijateľné, a žiada verejné ospravedlnenie a náhradu pre všetkých.

Thank you for your support, R. M.

openPetition international