Umwelt

Za „Ne rozšíření čistírny odpadních vod Praderas“, ve věci porušení evropských směrnic v souvislosti s novými projekty na čištění ústí řeky Pontevedra (Galície, Španělsko)

Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Předkladatelka tvrdí, že v roce 2016 Soudní dvůr Evropské unie po tom, co Evropská komise podala stížnost proti Španělsku kvůli riziku ohrožení lidského zdraví v návaznosti na nedostačující čištění městských odpadních vod, potvrdil, že došlo k opakovanému porušení ustanovení o čištění odpadních vod v ústí řeky Pontevedra. Nesouhlasí s novým projektem, který podle ní pouze přesune místo vypouštění do ústí řeky, aniž by problém vyřešil. Také odsuzuje skutečnost, že projekt týkající se rozšíření stávající čistírny není k nahlédnutí pro veřejnost, čímž je podle ní porušena směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/4/ES ze dne 28. ledna 2003 o přístupu veřejnosti k informacím o životním prostředí.

Thank you for your support, Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres