Umwelt

Európai irányelveknek a Pontevedra-torkolat (Galícia, Spanyolország) szanálási projektjével kapcsolatos megsértéséről

Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója azt állítja, hogy 2016-ban a Bíróság megerősítette a Pontevedra-torkolatra vonatkozóan a szennyvízkezelési rendelkezések ismételt megsértésének tényét, miután az Európai Bizottság panaszt nyújtott be Spanyolország ellen a települési szennyvíz nem megfelelő kezeléséből eredő közegészségügyi kockázat miatt. A petíció benyújtója tiltakozik az új projekt ellen, jelezve, hogy az egyszerűen áthelyezi a kibocsátás pontját a torkolatba, de ténylegesen nem oldja meg a problémát. Azt is kifogásolja, hogy a jelenlegi szennyvíztisztító telep bővítését magában foglaló projektet nem hozzák nyilvánosságra, és úgy véli, hogy ez sérti a környezeti információkhoz való nyilvános hozzáférésről szóló, 2003. január 28-i 2003/4/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvet.

Thank you for your support, Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres