Umwelt

от името на „Не на разширението на пречиствателната станция „Прадерас“ (No to the Enlargement of the Praderas Purification Plant), относно неизпълнение на европейските директиви във връзка с новите проекти за почистване на устието на Понтеведра (Галисия, Испания)

Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителката на петицията твърди, че през 2016 г. Съдът на ЕС е потвърдил повторното нарушение на разпоредбите за обработка на отпадните води на устието на Понтеведра вследствие на жалба от Европейската комисия срещу Испания, свързана с риска за общественото здраве поради незадоволителното пречистване на градските отпадъчни води. Тя възразява срещу новия проект, като посочва, че мястото на изпускане просто ще бъде преместено на устието, без реално да се реши проблемът. Тя също осъжда факта, че проектът, предвиждащ разширението на настоящата пречиствателна станция, не е оповестен публично, и разглежда това като нарушение на Директива 2003/4/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 28 януари 2003 г. относно обществения достъп до информация за околната среда.

Thank you for your support, Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres