Umwelt

от името на „Не на разширението на пречиствателната станция „Прадерас“ (No to the Enlargement of the Praderas Purification Plant), относно неизпълнение на европейските директиви във връзка с новите проекти за почистване на устието на Понтеведра (Галисия, Испания) 

Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Collection yet 7 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Вносителката на петицията твърди, че през 2016 г. Съдът на ЕС е потвърдил повторното нарушение на разпоредбите за обработка на отпадните води на устието на Понтеведра вследствие на жалба от Европейската комисия срещу Испания, свързана с риска за общественото здраве поради незадоволителното пречистване на градските отпадъчни води. Тя възразява срещу новия проект, като посочва, че мястото на изпускане просто ще бъде преместено на устието, без реално да се реши проблемът. Тя също осъжда факта, че проектът, предвиждащ разширението на настоящата пречиствателна станция, не е оповестен публично, и разглежда това като нарушение на Директива 2003/4/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 28 януари 2003 г. относно обществения достъп до информация за околната среда.

Thank you for your support, Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now