Umwelt

U ime inicijative „Ne za proširenje postrojenja Praderas za pročišćavanje”, o kršenju europskih direktiva u vezi novih projekata za čišćenje estuarija Pontevedra (Galicija, Španjolska)

Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Podnositeljica predstavke navodi da je Sud pravde 2016. potvrdio opetovanu povredu odredbi o pročišćavanju otpadnih voda u estuariju Pontevedra, nakon što je Europska komisija podnijela pritužbu protiv Španjolske zbog rizika za javno zdravlje koji proizlazi iz neodgovarajuće obrade komunalnih otpadnih voda. Protivi se novom projektu, navodeći da će jednostavno premjestiti točku ispuštanja u estuariju bez stvarnog rješavanja problema. Također osuđuje činjenicu da projekt koji uključuje širenje trenutnog postrojenja za pročišćavanje nije javno objavljen i smatra to kršenjem Direktive br. 2003/4/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2003. o javnom pristupu informacijama o okolišu.

Thank you for your support, Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres