Umwelt

Ki jo v imenu platforme „Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres“ vlaga R. L. P., državljanka Španije

Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Vlagateljica peticije trdi, da je Sodišče Evropske unije leta 2016 po pritožbi, ki jo je Evropska komisija vložila proti Španiji zaradi tveganja za javno zdravje zaradi neustreznega čiščenja komunalne odpadne vode, potrdilo, da so bile določbe o čiščenju odpadnih voda v ustju Pontevedra večkrat kršene. Vlagateljica peticije nasprotuje novemu projektu in navaja, da bi bilo z njim zgolj premeščeno mesto izpusta v ustje, ne da bi bila težava dejansko rešena. Graja tudi, da projekt, ki zajema širitev sedanje čistilne naprave, ni bil objavljen, in meni, da to pomeni kršitev Direktive 2003/4/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 28. januarja 2003 o dostopu javnosti do informacij o okolju.

Thank you for your support, Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres