Umwelt

V mene Platformy proti rozšíreniu čističky odpadových vôd v Placeres, o porušení európskych smerníc v súvislosti s novými sanačnými projektmi v ústí rieky Pontevedra (Galícia, Španielsko)

Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Predkladateľka petície tvrdí, že Súdny dvor EÚ v roku 2016 potvrdil opakované porušenie ustanovení o úprave odpadových vôd v ústí rieky Pontevedra v nadväznosti na sťažnosť, ktorú Európska komisia podala proti Španielsku v súvislosti s rizikom pre verejné zdravie, ktoré vyplývalo z nevhodnej úpravy komunálnych odpadových vôd. Namieta proti novému projektu, pretože sa ním jednoducho presunie miesto vypúšťania do ústia rieky bez toho, aby sa problém reálne vyriešil. Takisto odsudzuje skutočnosť, že projekt týkajúci sa rozšírenia súčasnej čističky nie je zverejnený, a považuje to za porušenie smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/4/ES z 28. januára 2003 o prístupe verejnosti k informáciám o životnom prostredí.

Thank you for your support, Plataforma Non A Ampliación da Depuradora dos Praceres