Rechtstaatlichkeit

W sprawie złych połączeń kolejowych w prowincji Almeria

F. C.
2 Supporters 2 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję skarży się na złe połączenia kolejowe w prowincji Almeria, w szczególności jeśli chodzi o połączenia z resztą Andaluzji oraz z Madrytem. Narzeka on na opieszałe działania władz centralnych i regionalnych oraz skarży się do instytucji europejskich na powolny postęp prac nad korytarzem śródziemnomorskim. Składający petycję domaga się rzetelnego, konkurencyjnego i opłacalnego intermodalnego kolejowego korytarza towarowego i pasażerskiego, który przyciągnie firmy, inwestycje i operacje logistyczne. Zaznacza zarazem, że ta trasa jest strategiczna dla zachodniej Andaluzji i dla połączenia Półwyspu Iberyjskiego z resztą Europy. Składający petycję wzywa do kontroli nieracjonalnego wydatkowania funduszy europejskich na projekty w dziedzinie infrastruktury oraz do priorytetowego potraktowania transeuropejskiej sieci transportowej (TEN-T).

Thank you for your support, F. C.