Umwelt

Nadine Gonçalves
7 Supporters 7 in European Union
  1. Launched 17/01/2020

Składająca petycję skarży się na duże zanieczyszczenie rzeki Ferreira w Lordelo-Paredes w Portugalii. Twierdzi ona, że bezczynność i niewydajność miejscowej oczyszczalni ścieków spowodowały ciągłe zanieczyszczanie rzeki przez dziesięciolecia, a przez to – stopniowe niszczenie ekosystemu i zagrożenie dla zdrowia mieszkańców. Ponadto według składającej petycję w ostatnim roku odpady były usuwane niemal bezpośrednio do rzeki, która stała się „otwartym szambem” oraz wylęgarnią chorób. Składająca petycję krytykuje bierność organów odpowiedzialnych za ochronę środowiska oraz domaga się przyjęcia pilnych środków, aby położyć kres zanieczyszczeniu.

Thank you for your support, Nadine Gonçalves