Umwelt

Nadine Gonçalves
7 Supporters 7 in European Union
  1. Launched 17/01/2020

Вносителката на петицията се оплаква от силното замърсяване на река Ферейра в Лордело-Паредеш, Португалия. Тя твърди, че в резултат на бездействието и липсата на капацитет на местната пречиствателна станция за отпадни води реката се замърсява в продължение на десетилетия, което постепенно е унищожило екосистемата и е застрашило здравето на местното население. Нещо повече, според вносителката на петицията през последната година отпадъци се изпускат почти директно в реката, което я превръща в открито хранилище за отпадни води и хранителна среда за болести. Вносителката на петицията отправя критика към бездействието на компетентните органи в областта на околната среда и призовава за вземане на спешни мерки за прекратяване на замърсяването.

Thank you for your support, Nadine Gonçalves