Umwelt

Nadine Gonçalves
7 Supporters 7 in European Union
  1. Launched 17/01/2020

Podnositeljica predstavke žali se na teško onečišćenje rijeke Ferreira u općini Lordelo-Paredes u Portugalu. Tvrdi da je pasivnost i nesposobnost lokalne elektrane za pročišćavanje otpadnih voda razlog za desetljećima dugo kontinuirano onečišćenje rijeke, čime se postupno uništava ekosustav i ugrožava zdravlje lokalnog stanovništva. Nadalje, prema podnositeljici predstavke, u prošloj se godini otpad gotovo izravno ispuštao u rijeku, što znači da je rijeka postala „otvoreni spremnik za otpadne vode” i plodno tlo za širenje bolesti. Kritizira pasivnost nadležnih tijela za zaštitu okoliša i poziva na donošenje hitnih mjera kako bi se stalo na kraj onečišćenju.

Thank you for your support, Nadine Gonçalves