Umwelt

W sprawie wsparcia finansowego dla osób dotkniętych pożarami w Portugalii w 2017 r.

MAAVIM
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składający petycję przedstawia rozpaczliwą sytuację wielu osób dotkniętych pożarami lasów w Portugalii w 2017 r., którzy nie zdołali otrzymać wsparcia finansowego od organów portugalskich pomimo dostępności znacznych funduszy krajowych i unijnych. Twierdzi, że tysiące osób, zarówno obywateli Portugalii, jak i obywateli Unii mieszkających w Portugalii, jest wciąż bezdomnych, potrzebują opieki medycznej i wiele z nich straciło całe swoje źródła utrzymania. Składający petycję twierdzi, że mimo to nie mogli zwrócić się o pomoc finansową, do której mają prawo, ze względu na rygorystyczne i źle opracowane przepisy, a także niewłaściwe komunikowanie im ich praw przez właściwe organy portugalskie.

Thank you for your support, MAAVIM
pro

contra