Umwelt

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľ petície opisuje zúfalú situáciu mnohých osôb zasiahnutých lesnými požiarmi v Portugalsku v roku 2017, ktoré neboli schopné získať finančnú pomoc od portugalských orgánov, a to aj napriek existencii významných vnútroštátnych finančných prostriedkov a finančných prostriedkov EÚ. Uvádza, že tisíce ľudí, portugalských občanov, ako aj občanov EÚ s pobytom v Portugalsku, sú stále bez domova a potrebujú lekársku starostlivosť a že mnohí z nich stratili celé svoje živobytie. Predkladateľ petície však tvrdí, že neboli schopní žiadať o finančnú pomoc, na ktorú mali nárok, a to z dôvodu obmedzených a zle koncipovaných právnych predpisov, ako aj z dôvodu nedostatočného informovania o ich právach príslušnými portugalskými orgánmi.

Thank you for your support, MAAVIM
pro

contra