Umwelt

относно финансовата помощ за хората, засегнати от пожарите в Португалия през 2017 г.

MAAVIM
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 7 weeks

Вносителят на петицията представя отчайващото положение на много хора, засегнати от горските пожари в Португалия през 2017 г., които не са могли да получат финансова помощ от португалските органи въпреки наличието на значителни национални и европейски средства. Той заявява, че хиляди хора както португалци, така и граждани на ЕС, пребиваващи в Португалия, все още са бездомни и се нуждаят от медицински грижи и че много от тях са загубили целия си поминък. Вносителят на петицията заявява, че независимо от това те не са имали възможност да кандидатстват за финансовата помощ, на която има право, поради ограничаващото и недобре обмислено законодателство, както и поради неправилното възприемане на техните права от страна на португалските органи.

Thank you for your support, MAAVIM