Außenpolitik

1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining 14 days

Składający petycję krytykuje politykę UE wobec Tajwanu i Chin. W UE i państwach członkowskich, takich jak Niemcy, w dalszym ciągu realizowana jest polityka „jednych Chin” pomimo ciągłego łamania praw człowieka i tysięcy egzekucji odbywających się w Republice Ludowej. Tajwan natomiast nadal nie jest uznawany za państwo prawa, chociaż spełnia wszystkie demokratyczne kryteria UE, a jedynym wyjątkiem jest kara śmierci, która jest rzadko wykonywana. W związku z tym składający petycję wzywa do nawiązania pełnych stosunków dyplomatycznych z Tajwanem i zauważa, że sytuacja w zakresie praw człowieka w Chinach wymaga krytycznej analizy.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international