Außenpolitik

Petice č. 394/2020, kterou předkládá A. B., státní příslušnost: Německo, ve věci politiky EU vůči Tchaj-wanu a Číně

E. P.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining 9 days

Předkladatel petice kritizuje politiku EU vůči Tchaj-wanu a Číně. V EU a členských státech, jako je Německo, se stále provádí politika jedné Číny, a to navzdory neustálému porušování lidských práv a tisícům poprav v Čínské lidové republice. Naproti tomu Tchaj-wan stále není uznáván jako právní stát, ačkoli splňuje všechna demokratická kritéria EU, s výjimkou trestu smrti, který se vykonává jen zřídka. Požaduje proto navázání plných diplomatických vztahů s Tchaj-wanem, přičemž poznamenává, že situaci v oblasti lidských práv v Číně je třeba kriticky prozkoumat.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international