Außenpolitik

Peticija št. 394/2020 o politiki EU glede Tajvana in Kitajske, ki jo vlaga A. B., državljan Nemčije

E. P.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining 9 days

Vlagatelj peticije kritizira politiko EU do Tajvana in Kitajske. V EU in državah članicah, kot je Nemčija, še vedno velja politika ene Kitajske, čeprav v Ljudski republiki Kitajski prihaja do nenehnega kršenja človekovih pravic in je bilo izvedenih več tisoč usmrtitev. Medtem ko Tajvan še vedno ni priznan kot pravna država, čeprav izpolnjuje vsa demokratična merila EU, razen smrtne kazni, ki pa se redko izvaja. Vlagatelj peticije zato poziva k vzpostavitvi celovitih diplomatskih odnosov s Tajvanom, pri čemer trdi, da bi morali kritično pregledati razmere glede človekovih pravic na Kitajskem.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international