Außenpolitik

Petícia č. 394/2020, ktorú predkladá A. B., nemecký štátny príslušník, o politike EÚ vo vzťahu k Taiwanu a Číne

E. P.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining 9 days

Predkladateľ petície kritizuje politiku EÚ vo vzťahu k Taiwanu a Číne. V EÚ a členských štátoch, napríklad v Nemecku, sa stále uplatňuje politika „jednej Číny“, a to aj napriek neustálemu porušovaniu ľudských práv a tisícom popráv v Čínskej ľudovej republike. Na rozdiel od tejto situácie, Taiwan ešte stále nie je uznávaný ako štát, ktorý sa riadi zásadou právneho štátu, hoci spĺňa všetky demokratické kritériá EÚ s výnimkou trestu smrti, ktorý sa tu vykonáva len zriedka. Vyzýva preto na nadviazanie plnohodnotných diplomatických vzťahov s Taiwanom a poznamenáva, že situáciu v oblasti ľudských práv v Číne je potrebné dôkladne preskúmať.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international