Außenpolitik

Predstavka br. 394/2020 koju je podnio A. B., državljanin Njemačke, o politici EU-a prema Tajvanu i Kini

E. P.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining 9 days

Podnositelj predstavke kritizira politiku EU-a prema Tajvanu i Kini. U EU-u i u njegovim državama članicama poput Njemačke još se uvijek provodi politika „jedinstvene Kine” unatoč stalnom kršenju ljudskih prava i tisućama pogubljenja u Narodnoj Republici. Nasuprot tome, Tajvan se još uvijek ne priznaje kao država u kojoj postoji vladavina prava, iako udovoljava svim demokratskim kriterijima EU-a, izuzev smrtne kazne, koja se rijetko izvršava. Stoga poziva da se s Tajvanom uspostave potpuni diplomatski odnosi te napominje da je situaciju u Kini u pogledu ljudskih prava potrebno kritički razmotriti.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international