Außenpolitik

Петиция № 394/2020, внесена от A.B., с германско гражданство, относно политиката на ЕС по отношение на Тайван и Китай

E. P.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining 9 days

Вносителят на петицията критикува политиката на ЕС по отношение на Тайван и Китай. В ЕС и в държавите членки, като например в Германия, продължава да се прилага политиката „един Китай“ въпреки постоянното нарушаване на правата на човека и на хилядите екзекуции в Народната република. За разлика от това Тайван все още не е признат като правова държава, въпреки че отговаря на всички демократични критерии на ЕС, с изключение на смъртното наказание, което се прилага рядко. Поради това той призовава за установяване на пълни дипломатически отношения с Тайван, като отбелязва, че положението с правата на човека в Китай трябва да бъде разгледано критично.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international