Außenpolitik

Petiția nr. 394/2020, adresată de A.B., de cetățenie germană, privind politica UE față de Taiwan și China

E. P.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining 14 days

Petiționarul critică politica UE față de Taiwan și China. În UE și în statele membre, cum ar fi Germania, se continuă politica privind „o singură Chină”, în ciuda încălcării constante a drepturilor omului și a miilor de execuții din Republica Populară. În schimb, Taiwanul încă nu este recunoscut ca stat de drept, deși îndeplinește toate criteriile democratice ale UE, cu excepția pedepsei cu moartea, care este rareori pusă în aplicare. Prin urmare, raportorul solicită stabilirea unor relații diplomatice depline cu Taiwanul, observând că situația drepturilor omului în China trebuie să fie examinată în mod critic.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international