Umwelt

W sprawie naruszeń unijnego prawa ochrony środowiska oraz apelu o zaprzestanie wszelkich prac i usuwania odpadów na składowisku w miejscowości Mavro Vouno w regionie Grammatiko

E. P.
  1. Launched 09/10/2019
  5. decision

Składający petycję złożył już w tej sprawie petycję nr 0573/2011, którą omówiono w komisji 21 marca 2018 r. W związku z tym ubolewa on nad faktem, że region Attyka nie zareagował na wniosek komisji o przeprowadzenie nowej oceny oddziaływania na środowisko.Twierdzi on w szczególności, że władze greckie naruszają przepisy dyrektywy 92/43/EWG w sprawie ochrony siedlisk przyrodniczych oraz dzikiej fauny i flory, na co wskazuje brak ochrony wyznaczonego obszaru morskiego Natura 2000 w bezpośrednim sąsiedztwie ujścia strumienia przepływającego przez składowisko.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra