Umwelt

относно нарушения на законодателството на ЕС в областта на околната среда и с призив за спиране на всички дейности и на изхвърлянето на отпадъци в депото за отпадъци в Мавро Вуно в Граматико

E. P.
  1. Launched 09/10/2019
  5. decision

Вносителят на петицията вече е внесъл петиция 0573/2011, която беше разгледана в комисия на 21.3.2018 г. и в тази връзка осъжда липсата на съблюдаване от страна на региона Атика на искането на Комисията за извършване на нова оценка на въздействието върху околната среда.Той по-конкретно твърди за нарушение на Директива 92/43/ЕИО за опазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна от страна на гръцките органи, а именно – непредоставянето на защита на определената по „Натура 2000“ морска зона в непосредствена близост до естуара на поток, пресичащ депото за отпадъци.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra