Gesundheit

W imieniu Platformy Stowarzyszonych Ofiar iDental (P.A.I.U.), w sprawie naruszenia ich praw podstawowych przez firmę iDental

PLATAFORMA AFECTADOS IDENTAL UNIDOS (P.A.I.U.)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składająca petycję twierdzi, że tysiące osób zostało oszukanych przez firmę iDental i doznało uszczerbku na zdrowiu. Informuje, że w całej Hiszpanii organy ochrony konsumentów i służby zdrowia otrzymały liczne żądania odszkodowania i skargi przeciwko tej firmie. Składająca petycję uważa, że zabrakło odpowiedniego nadzoru ze strony właściwych władz hiszpańskich. Zwraca się o przeprowadzenie dochodzenia w sprawie świadczenia usług w zakresie opieki stomatologicznej w Hiszpanii i uważa, że państwo hiszpańskie powinno wypłacić pełne odszkodowanie za straty poniesione przez ofiary oszustw iDental, w tym za uszczerbek na zdrowiu fizycznym i psychicznym. Składająca petycję wzywa rząd hiszpański do znalezienia alternatywnych rozwiązań oraz do zmiany ustawy o opiece zdrowotnej, aby umożliwić objęcie opieki stomatologicznej publicznym systemem opieki zdrowotnej w Hiszpanii.

Thank you for your support, PLATAFORMA AFECTADOS IDENTAL UNIDOS (P.A.I.U.)
pro

contra