Gesundheit

W imieniu Platformy Stowarzyszonych Ofiar iDental (P.A.I.U.), w sprawie naruszenia ich praw podstawowych przez firmę iDental

Petitioner
59 Supporters 59 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składająca petycję twierdzi, że tysiące osób zostało oszukanych przez firmę iDental i doznało uszczerbku na zdrowiu. Informuje, że w całej Hiszpanii organy ochrony konsumentów i służby zdrowia otrzymały liczne żądania odszkodowania i skargi przeciwko tej firmie. Składająca petycję uważa, że zabrakło odpowiedniego nadzoru ze strony właściwych władz hiszpańskich. Zwraca się o przeprowadzenie dochodzenia w sprawie świadczenia usług w zakresie opieki stomatologicznej w Hiszpanii i uważa, że państwo hiszpańskie powinno wypłacić pełne odszkodowanie za straty poniesione przez ofiary oszustw iDental, w tym za uszczerbek na zdrowiu fizycznym i psychicznym. Składająca petycję wzywa rząd hiszpański do znalezienia alternatywnych rozwiązań oraz do zmiany ustawy o opiece zdrowotnej, aby umożliwić objęcie opieki stomatologicznej publicznym systemem opieki zdrowotnej w Hiszpanii.

openPetition international