Handelspolitik

Ve věci změny italského silničního zákona v souvislosti s používáním vozidel registrovaných v zahraničí

F. C.
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Předkladatel petice odkazuje na nedávnou změnu italského silničního zákona, který italským rezidentům (osobám, které v zemi pobývají po dobu delší než 60 dní) zakazuje řídit vozidlo registrované v jiném členském státě (s výjimkou půjčených či pronajatých vozidel). Podle předkladatele příslušný zákon stanoví, že v případě porušení nového pravidla viník nejenže dostane pokutu, ale vozidlo a dokumenty k němu mohou být zabaveny, v důsledku čehož je vlastník nucen potýkat se se složitou italskou byrokracií. Předkladatel žádá evropské orgány, aby přijaly stanovisko ohledně slučitelnosti zmíněných pravidel s vnitřním trhem, protože podle jeho názoru se jedná o přímou či nepřímou diskriminaci v oblasti volného pohybu zboží a osob.

Thank you for your support, F. C.