Handelspolitik

Privind modificările aduse Codului rutier al Italiei în ceea ce privește utilizarea vehiculelor înmatriculate în străinătate

F. C.
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petiționarul face trimitere la o modificare recentă a Codului rutier al Italiei care le interzice rezidenților din Italia (cei care au locuit acolo pe o perioadă mai lungă de 60 de zile) să conducă vehicule înmatriculate în alte state membre (cu excepția celor care sunt închiriate, luate în leasing sau împrumutate). Potrivit petiționarului, legislația în domeniu prevede că, în cazul în care noua regulă este încălcată, pe lângă faptul că autorul faptei poate fi sancționat cu amendă, vehiculul și documentele vehiculului pot fi confiscate, forțând astfel proprietarul să se confrunte cu obstacolele birocrației italiene. Petiționarul solicită instituțiilor europene să adopte o poziție în ceea ce privește compatibilitatea normelor în cauză cu piața internă, despre care petiționarul susține că constituie o discriminare directă sau indirectă în domeniul liberei circulații a mărfurilor și a persoanelor.

Thank you for your support, F. C.