Handelspolitik

Dėl Italijos kelių eismo taisyklių pakeitimų, susijusių su užsienyje registruotų transporto priemonių naudojimu

F. C.
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Peticijos pateikėjas atkreipia dėmesį į neseniai priimtą Italijos kelių eismo taisyklių pakeitimą, kuriuo Italijos gyventojams (tiems, kurie šalyje gyvena daugiau kaip 60 dienų) draudžiama vairuoti kitose valstybėse narėse registruotas transporto priemones (išskyrus nuomojamus, išperkamosios nuomos būdu įsigytus ar paskolintus automobilius). Pasak peticijos pateikėjo, minėtame įstatyme nustatyta, kad tais atvejais, kai pažeidžiama naujoji taisyklė, gali būti ne tik nubaustas pažeidėjas, bet ir konfiskuota transporto priemonė bei transporto priemonės dokumentai, o savininkui tenka įveikti sudėtingas Italijos biurokratines procedūras. Peticijos pateikėjas prašo Europos institucijų priimti poziciją dėl atitinkamų taisyklių suderinamumo su vidaus rinka, nes, jo teigimu, tai yra tiesioginė ar netiesioginė diskriminacija laisvo prekių ir asmenų judėjimo srityje.

Thank you for your support, F. C.