Handelspolitik

Par Itālijas ceļu satiksmes noteikumu grozījumiem attiecībā uz ārvalstīs reģistrētu transportlīdzekļu izmantošanu

F. C.
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Lūgumraksta iesniedzējs atsaucas uz nesen veiktiem Itālijas ceļu satiksmes noteikumu grozījumiem, kas aizliedz Itālijas iedzīvotājiem (kuri šajā valstī ir uzturējušies ilgāk nekā 60 dienas) vadīt citās dalībvalstīs reģistrētus transportlīdzekļus (izņemot iznomātus, iegādātus līzingā vai aizdotus). Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka attiecīgais likums paredz, ka jaunā noteikuma pārkāpuma gadījumā var ne vien piemērot naudas sodu par pārkāpumu, bet arī konfiscēt transportlīdzekli un transportlīdzekļa dokumentus, piespiežot īpašnieku iet cauri Itālijas birokrātijas labirintiem. Lūgumraksta iesniedzējs, kas uzskata jaunos noteikumus par tiešu vai netiešu diskrimināciju preču un personu brīvas pārvietošanās jomā, lūdz Eiropas iestādes pieņemt nostāju par minēto noteikumu saderību ar iekšējo tirgu.

Thank you for your support, F. C.