Handelspolitik

Külföldön nyilvántartásba vett gépjárművek használatára vonatkozó olasz közlekedésrendészeti szabályok módosításairól

F. C.
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója felhívja a figyelmet az olasz közlekedésrendészeti szabályok közelmúltbeli módosítására, amely megtiltja az olaszországi (több mint 60 napja ott tartózkodó) lakosok számára, hogy más tagállamokban nyilvántartásba vett járműveket vezessenek (a bérelt, lízingelt vagy kölcsönzött járművek kivételével). A petíció benyújtója szerint a vonatkozó jogszabály kimondja, hogy az új szabály megsértése esetén nemcsak az elkövetőt büntethetik meg, hanem a járművet és a jármű dokumentumait is el lehet kobozni, arra kényszerítve a tulajdonost, hogy áttörje magát az olasz bürokrácia útvesztőin. A petíció benyújtója arra kéri az európai intézményeket, hogy foglaljanak állást a szóban forgó szabályoknak a belső piaccal való összeegyeztethetőségéről, mivel állítása szerint azok közvetlen vagy közvetett megkülönböztetést jelentenek az áruk és személyek szabad mozgása terén.

Thank you for your support, F. C.