Handelspolitik

O izmjenama talijanskog Zakonika o cestovnom prometu u pogledu uporabe vozila registriranih u inozemstvu

F. C.
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Podnositelj predstavke upućuje na nedavnu izmjenu talijanskog Zakonika o cestovnom prometu kojom se osobama s boravištem u Italiji (osobe koje tamo borave dulje od 60 dana) zabranjuje da voze vozila registrirana u drugim državama članicama (osim onih koji se unajmljuju, iznajmljuju ili posuđuju). Prema podnositelju predstavke, u mjerodavnom zakonu propisano je da se, u slučaju povrede novog pravila, može izreći novčana kazna, ali i da se vozilo i isprave o vozilu mogu zaplijeniti, čime se vlasnika prisiljava da se upusti u borbu s talijanskom birokracijom. Podnositelj predstavke traži od europskih institucija da zauzmu stajalište o usklađenosti dotičnih pravila s unutarnjim tržištem, za koja tvrdi da predstavljaju izravnu ili neizravnu diskriminaciju u području slobodnog kretanja robe i osoba.

Thank you for your support, F. C.