Handelspolitik

O spremembah italijanskega cestnoprometnega zakonika glede uporabe vozil, registriranih v tujini ,

F. C.
5 Supporters 5 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Vlagatelj peticije navaja nedavno spremembo italijanskega cestnoprometnega zakonika, ki prebivalcem Italije (ki tam bivajo več kot 60 dni) prepoveduje vožnjo vozil, registriranih v drugih državah članicah (z izjemo najetih, zakupljenih in izposojenih vozil). Vlagatelj peticije trdi, da zadevni zakon določa, da so kršitelji lahko kaznovani ne samo z globo, temveč tudi z zasegom vozila in dokumentov vozila, tako da je lastnik primoran prestati vse mogoče italijanske upravne postopke. Vlagatelj peticije prosi evropske institucije, naj sprejmejo stališče o združljivosti zadevnih pravil z notranjim trgom, saj meni, da ta pravila pomenijo neposredno ali posredno diskriminacijo na področju prostega pretoka blaga in oseb.

Thank you for your support, F. C.