Umwelt

Ve věci zastavení projektu skládky v rumunském Lăpușelu

Brinduse Oana
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen

Předkladatelka petice se staví proti výstavbě skládky poblíž vesnice Lăpușel v Rumunsku s tím, že by znečistila životní prostředí a ohrozila zdraví místních obyvatel. Uvádí, že v nedaleké vesnici Sârbi, která je součástí obce Fărcașa, proběhla významná investice do projektu skládky a navrhuje, že pro region by bylo lepší, kdyby byl tento projekt dokončen, namísto zahájení nového v blízkosti její vesnice. Předkladatelka rovněž poukazuje na to, že projekt skládky v Lăpușelu byl dříve zastaven kvůli námitkám ze strany místního obyvatelstva, ale že byl úmyslně znovu spuštěn během omezení volného pohybu osob v důsledku onemocnění COVID-19, kdy proti němu lidé nemohli protestovat.

Thank you for your support, Brinduse Oana

openPetition international