Umwelt

относно спирането на проект за депо за отпадъци в Лъпушел, Румъния

Brinduse Oana
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Вносителката на петицията се противопоставя на изграждането на депо за отпадъци близо до село Лъпушел, Румъния, като твърди, че то би замърсявало околната среда и застрашавало здравето на местните жители. Тя твърди, че е направена значителна инвестиция в проект за депо за отпадъци в близкото село Сърби, община Фъркаша, и счита, че регионът би имал повече полза от завършването на посочения проект, отколкото от започване на нов проект в близост до нейното село. Вносителката на петицията също така посочва, че проектът за депото за отпадъци в Лъпушел вече е бил вече спрян след противопоставянето на местното население, но изграждането му умишлено е започнало отново по време на ограничителните мерки, свързани с епидемията от COVID-19, когато хората не са могли да протестират срещу него.

Thank you for your support, Brinduse Oana

openPetition international