Umwelt

Brîndușe Oana román állampolgár által benyújtott 0487/2020. számú petíció egy hulladéklerakó projekt leállításáról Lăpușelben (Románia)

Petitioner
0 Supporters 0 in European Union
Collection finished
  1. Launched August 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója ellenzi egy hulladéklerakó építését a romániai Lăpușel falu közelében, azzal érvelve, hogy az szennyezné a környezetet és veszélyeztetné a helyi lakosok egészségét. Azt állítja, hogy jelentős beruházást hajtottak végre a közeli Sârbi faluban (Fărcașa település), és azt javasolja, hogy a régiót jobban szolgálná, ha ez utóbbi projektet befejeznék, ahelyett, hogy újat indítanának a faluja közelében. A petíció benyújtója arra is rámutat, hogy a lăpușeli hulladéklerakó projektet korábban leállították, miután a helyi lakosság ellenezte, de szándékosan újraindították a Covid19-cel kapcsolatos lezárás során, amikor az emberek nem tudtak tiltakozni ellene.

openPetition international