Umwelt

O zaustavljanju projekta izgradnje odlagališta otpada u naselju Lăpușel u Rumunjskoj

Brinduse Oana
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Podnositeljica se protivi izgradnji odlagališta otpada u blizini naselja Lăpușel u Rumunjskoj, navodeći da bi to dovelo do zagađenja okoliša i ugrozilo zdravlje lokalnog stanovništva. Tvrdi da su znatna sredstva uložena u projekt izgradnje odlagališta u obližnjem naselju Sârbi u općini Fărcașa te da bi regija imala veće koristi od dovršetka tog projekta, umjesto započinjanja novoga u blizini njezina naselja. Podnositeljica također ističe da je projekt izgradnje odlagališta u Lăpușelu zaustavljen ranije zbog protivljenja lokalnog stanovništva, no da je namjerno ponovno pokrenut tijekom provođenja mjera izolacije zbog bolesti COVID-19, kada građani nisu mogli prosvjedovati protiv njega.

Thank you for your support, Brinduse Oana

openPetition international