Gesundheit

Ve věci údajných chybějících veřejných konzultací a dopadu na životní prostředí, pokud jde o výstavbu nového letiště polskou vládou

K. K.
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Předkladatel tvrdí, že polská vláda přijala zvláštní zákon, který veřejným orgánům umožňuje vybudovat jižně od Varšavy letiště pro 100 milionů cestujících bez jakékoli veřejné konzultace či posouzení vlivů na životní prostředí. Předkladatel tvrdí, že plán výstavby letiště je v rozporu s Aarhuskou úmluvou, Evropskou úmluvou o krajině a směrnicí o hluku. Dále tvrdí, že veřejné orgány tají přesné umístění letiště a příslušné plány před místními komunitami. Argumentuje tím, že rozumnou alternativou k výstavbě nového letiště by bylo rozšíření stávajících varšavských letišť Modlin a Radom.

Thank you for your support, K. K.