Gesundheit

относно предполагаема липса на обществена консултация и въздействието върху околната среда, произтичащо от новото летище, което ще бъде построено от полското правителство

K. K.
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Вносителят на петицията твърди, че полското правителство е приело специален закон, който дава право на публичните органи да построят летище с капацитет от 100 милиона пътници на юг от Варшава, без обществена консултация и извършване на оценка на въздействието върху околната среда. Според вносителя планът за построяване на летище е в нарушение на Конвенцията от Орхус, Конвенцията за ландшафта и Директивата относно оценката и управлението на шума в околната среда. Вносителят твърди, че органите не разкриват пред местните общности точното местонахождение на летището и плановете за него. Вносителят счита, че една възможна алтернатива на новото летище би могло да бъде разширяването на съществуващите летища във Варшава, Модлин и Радом.

Thank you for your support, K. K.