Gesundheit

O navodnom nedostatku javnog savjetovanja i utjecaju na okoliš u pogledu izgradnje nove zračne luke od strane poljske vlade

K. K.
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 10 months

Podnositelj predstavke navodi da je poljska vlada donijela poseban zakon kojim se javnim tijelima omogućuje izgradnja zračne luke za 100 milijuna putnika južno od Varšave bez ikakvog javnog savjetovanja i procjene utjecaja na okoliš. Podnositelj predstavke tvrdi da se planom izgradnje zračne luke krše Aarhuška konvencija, Konvencija o krajoliku i Direktiva o buci. Tvrdi da vlasti kriju točnu lokaciju i planove od lokalnih zajednica. Smatra da je proširenje postojećih zračnih luka u Varšavi, Modlinu i Radomu valjana alternativa novoj zračnoj luci.

Thank you for your support, K. K.