Gesundheit

O údajnom nedostatku verejných konzultácií a vplyvov na životné prostredie, pokiaľ ide o výstavbu nového letiska poľskou vládou

K. K.
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Predkladateľ petície tvrdí, že poľská vláda prijala osobitný zákon, ktorý orgánom verejnej moci umožňuje vybudovať letisko pre 100 miliónov pasažierov na juh Varšavy bez akejkoľvek verejnej konzultácie ani posúdenia vplyvu na životné prostredie. Predkladateľ petície tvrdí, že plán výstavby letiska je v rozpore s Aarhuským dohovorom, Dohovorom o krajine a smernicou o hluku. Tvrdí, že orgány utajujú miestnym komunitám presné miesto a plány. Tvrdí, že rozšírenie existujúcich letísk vo Varšave, Modline a Radome je platnou alternatívou k novému letisku.

Thank you for your support, K. K.