Gesundheit

Dėl tariamo viešų konsultacijų trūkumo ir poveikio aplinkai, susijusio su Lenkijos vyriausybės sprendimu statyti naują oro uostą

K. K.
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Peticijos pateikėjas teigia, kad Lenkijos vyriausybė priėmė specialų įstatymą, kuriuo valdžios institucijoms suteikiama galimybė Varšuvos pietuose statyti 100 mln. keleivių skirtą oro uostą nepasikonsultavus su visuomene ir neatlikus poveikio aplinkai vertinimo. Peticijos pateikėjas teigia, kad planas statyti oro uostą pažeidžia Orhuso konvenciją, Europos kraštovaizdžio konvenciją ir Triukšmo direktyvą. Jis teigia, kad valdžios institucijos vietos bendruomenėms neatskleidžia tikslios vietovės ir planų. Jis nurodo, kad esamų Varšuvos, Modlino ir Radomo oro uostų plėtra yra galima alternatyva naujam oro uostui.

Thank you for your support, K. K.