Gesundheit

Privind presupusa lipsă de consultare publică în ceea ce privește construirea unui nou aeroport de către guvernul polonez și impactul său asupra mediului

K. K.
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Petiționarul susține că guvernul polonez a adoptat o lege specială care le permite autorităților publice să construiască un aeroport cu o capacitate de 100 de milioane de pasageri, la sud de Varșovia, fără consultare publică și fără o evaluare a impactului asupra mediului. Petiționarul susține că planul de a construi aeroportul încalcă Convenția de la Aarhus, Convenția peisajului și Directiva privind zgomotul. El susține că autoritățile le ascund comunităților locale localizarea exactă și planurile. El susține că extinderea aeroporturilor existente de la Varșovia, Modlin și Radom reprezintă o alternativă viabilă în locul noului aeroport.

Thank you for your support, K. K.