Gesundheit

K.K. lengyel állampolgár által benyújtott 0134/2020. számú petíció egy új repülőtér lengyel kormány általi megépítésével kapcsolatban a nyilvános konzultáció állítólagos hiányáról és a környezeti hatásokról

K. K.
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 10 months

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a lengyel kormány külön törvényt fogadott el, amely lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy nyilvános konzultáció és környezeti hatásvizsgálat nélkül évi 100 millió utast befogadó repülőteret építsenek Varsótól délre. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a repülőtér megépítésére irányuló terv sérti az Aarhusi Egyezményt, az Európai Táj Egyezményt és a zajvédelmi irányelvet. Azt állítja, hogy a hatóságok titokban tartják a pontos helyszínt és a terveket a helyi közösségektől. Azzal érvel, hogy a Varsóban, Modlinban és Radomban meglévő repülőterek bővítése valós alternatívát kínál az új repülőtérrel szemben.

Thank you for your support, K. K.