Finanzen

Ve věci potřeby zřídit fond s krypto aktivy pro oběti zločinů s kryptoměnami.

Jonathan Levy
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen

Předkladatel petice uvádí, že oběti zločinů s kryptoměnami jsou každoročně podvedeny o tisíce milionů eur. Poukazuje na to, že Evropský parlament již žádal o opatření k regulaci kryptoměn a poznamenává, že doposud nebylo vyčleněno žádné financování kryptoměn na odškodnění obětí přímo souvisejících trestných činností. Předkladatel petice proto usiluje o zavedení regulačního systému pro odškodnění obětí. Jedná jménem obětí zločinů s kryptoměnami (podvodu, pirátství a vydírání), které nezákonně cílí na kryptoměny nebo je kriminálně využívají. Oběti se pokusily nabýt zpět své ztráty různými způsoby, například pomocí soudního řízení před vnitrostátními soudy, trestních stížností u vnitrostátních orgánů, bankovních převodů, změn kreditních karet a pomocí technologie blockchain. Žádný z těchto opravných prostředků nebyl úspěšný z důvodu povahy transakce kryptoměny, která spadá do více jurisdikcí.

Předkladatel petice rovněž poznamenává, že ani Komise, ani evropský veřejný ochránce práv se nepovažují za příslušné v této věci. Vyzývá Evropský parlament, aby v rámci jeho strategie EU pro vytvoření skutečného jednotného trhu digitálních finančních služeb jednal přímo s cílem pomoci obětem zločinů s kryptoměnami.

Thank you for your support, Jonathan Levy

openPetition international