Finanzen

Ki jo vlaga Jonathan Levy, državljan ZDA 

Jonathan Levy
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
0 Supporters 0 in Europäische Union
0% from 500 for quorum
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Vlagatelj peticije navaja, da je na področju kriptovalut s kaznivim dejanjem goljufije letno odtujenih na tisoče milijonov evrov. Poudarja, da je Evropski parlament že pozval k ukrepom za ureditev kriptosredstev, in ugotavlja, da doslej ni bilo zagotovljeno financiranje za kriptosredstva, da bi oškodovancem neposredno povezanih kaznivih dejanj izplačali nadomestila. Vlagatelj peticije si zato prizadeva za uvedbo regulativne sheme za nadomestitev škode oškodovancem. Peticijo vlaga v imenu oškodovancev kaznivih dejanj na področju kriptovalut (goljufija, piratstvo in izsiljevanje), pri katerih gre za nezakonito ciljanje ali kaznivo uporabo kriptosredstev. Oškodovanci poskušajo doseči povračilo na različne načine, na primer s sodnimi postopki pred nacionalnimi sodišči, kazenskimi ovadbami nacionalnim organom, bančnimi nakazili, razveljavitvijo plačil s kreditno kartico ali sledenjem verigi podatkovnih blokov. Nič od navedenega ni uspešno, saj transakcije v kriptovaluti spadajo v pristojnost več držav.

Podobno vlagatelj peticije ugotavlja, da se za to vprašanje nista izrekla za pristojna niti Komisija niti evropski varuh človekovih pravic. Evropski parlament poziva k neposrednim ukrepom za pomoč oškodovancem kaznivih dejanj na področju kriptovalut v okviru svoje strategije EU za oblikovanje resničnega enotnega trga za digitalne finančne storitve.

Thank you for your support, Jonathan Levy

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international