Finanzen

Jonathan Levy
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Vlagatelj peticije navaja, da je na področju kriptovalut s kaznivim dejanjem goljufije letno odtujenih na tisoče milijonov evrov. Poudarja, da je Evropski parlament že pozval k ukrepom za ureditev kriptosredstev, in ugotavlja, da doslej ni bilo zagotovljeno financiranje za kriptosredstva, da bi oškodovancem neposredno povezanih kaznivih dejanj izplačali nadomestila. Vlagatelj peticije si zato prizadeva za uvedbo regulativne sheme za nadomestitev škode oškodovancem. Peticijo vlaga v imenu oškodovancev kaznivih dejanj na področju kriptovalut (goljufija, piratstvo in izsiljevanje), pri katerih gre za nezakonito ciljanje ali kaznivo uporabo kriptosredstev. Oškodovanci poskušajo doseči povračilo na različne načine, na primer s sodnimi postopki pred nacionalnimi sodišči, kazenskimi ovadbami nacionalnim organom, bančnimi nakazili, razveljavitvijo plačil s kreditno kartico ali sledenjem verigi podatkovnih blokov. Nič od navedenega ni uspešno, saj transakcije v kriptovaluti spadajo v pristojnost več držav.

Podobno vlagatelj peticije ugotavlja, da se za to vprašanje nista izrekla za pristojna niti Komisija niti evropski varuh človekovih pravic. Evropski parlament poziva k neposrednim ukrepom za pomoč oškodovancem kaznivih dejanj na področju kriptovalut v okviru svoje strategije EU za oblikovanje resničnega enotnega trga za digitalne finančne storitve.

Thank you for your support, Jonathan Levy

openPetition international